New Old Chop voor Daan

Klant Daan heeft een Shovelhead chopper door ons laten bouwen.
Zijn wens was een fiets die zo uit een stoffig schuurtje leek te zijn weg geplukt. Een zogenaamd verwaarloosde early chopper. Gaaf!

Wij gingen direct aan de slag.
Er werd een oude maar nagekeken vierbak en Shovel motorblok in een L&L Hardtailframe gehangen. Een L&L kopie van een klassiek  Jammer hardtail frame.  Traditioneel 21 inch voorwiel en een L&L retro Springer voorvork combineerden we met een 16 incher achter voorzien van een vintage whitewall band. Alles wat op en aan de fiets hangt moest er low-tech uit zien. Alsof het door een hobbyist met kleine portemonnee gebouwd was.
Wij maakten daarom simpele maar ruige forward controls en steps en vervaardigden een kicker pedaal met identieke look. We fabriceerden een smalle tank met rib en Frisco dop, monteerden  een spatbord met rib van Tokyo Thug, een stuur van ditzelfde Japanse merk en een zadel uit Nippon. Uitlaten zijn eigenbouw, de olietank is een puur L&L product en verder maakten wij onder andere de New York Sissybar.

We lieten frame, voorvork en beide tanks verkoperen! Daaroverheen werd een laklaag in menie-kleur gespoten wat we vervolgens door schuurden totdat het gewenste resultaat bereikt was. We wilden alleen natuurlijk ogende slijtplekken. Veel zaken die normaal verstopt worden lieten we bewust in het zicht, dingen als de automatische zekering en delen van de bedrading.

Op verzoek van Daan maakten we zelf een luchtfilter met het nummer 76 er op en wij stelden voor om de primaire kast open te zagen zodat je de smalle belt kon zien lopen.  Meer low-tech kan het haast niet. De bak blijft op deze manier ook met hard optrekken op zijn plaats en de startmotor kan nog gewoon gebruikt worden. Voor het oliefilter maakten we ook een ophanging die net als de Sissybar ooit in New York bedacht is en verder hielden we alles zo simpel mogelijk.

Het eindresultaat is in Daan’s ogen zeer goed gelukt. Daarbij rijdt het ding ook nog heerlijk.
Nu nooit meer poetsen en dan wordt deze L&L Chopper alleen nog maar mooier!