AttacKIT voor Bertus

Klant Bertus kwam bij ons de winkel binnen met een idee om een chopper te laten bouwen.

Op de L&L website had hij al helemaal uitgezocht wat hij wel en niet mooi vind en welke stijl hij prefereert. Het zou een spartaanse hardtail worden op basis van een donor-Sportster en een attackit frame en olietank.
Wij verkochten Bertus een Sportster uit 1999 tegen een heel  aantrekkelijke prijs.
Om het project goedkoop te houden werd besloten om zoveel mogelijk onderdelen van de originele Sportser in het Attackit frame te hangen.
En dat is precies wat we gedaan hebben. Bijna alle onderdelen zijn origineel zelfs het voorwiel. Door kleine ingrepen als het kiezen van de juiste klassieke banden, het verbouwen van de standaard tank en het maken van een simpele achterspatbord ophanging bleven de kosten binnen de perken maar begon het er toch erg mooi uit te zien.
Op verzoek van de klant monteerden we onder andere Westcoast stijl uitlaten, een versmalde apehanger en leuke old skool lichten. Zijn frame lieten we poedercoaten maar het plaatmetaal werd op zijn verzoek matzwart gespoten. Dàt tezamen met veel messing details zoals de spinner benzine en oliedop, de Tokyo Thug risers en andere onderdeeltjes uit onze messing-lijn werd de fiets steeds cooler.

Het eindresultaat is in onze ogen super gaaf geworden.
Laatste wens is een springer en  pinstripe-job maar daar gaat onze chopper-freak die zijn motorrijbewijs nog moet halen  even voor sparen.