Greg

Onze klant Greg is stukadoor en heeft altijd als zodanig hard gewerkt.
Na zijn gewone werkzaamheden bouwde hij ook nog eens zijn eigen huis. Toen de woning eenmaal klaar was wilde Greg wat anders. Het was wel eens genoeg geweest. Hij had een cadeautje verdient, zo vond hij zelf. Een zelf bedachte eigenbouw Harley dat leek hem wel wat.

Hij besloot zich in het fenomeen eigenbouw te verdiepen en op de dag dat Greg hier binnen kwam wist hij precies wat hij wilde. Een klassieke Chopper/bobber op basis van een  1200cc Sportster blok en een Attackit frame. In tegenstelling tot vele andere klanten wilde hij zijn klassieke look combineren met een brede achterband in plaats van de nu zo populaire smalle exemplaren. Ook wilde hij beslist een moderne stroomlijn tank en nog wat andere zaken die je normaal niet zo snel op een ouderwets ogende fiets zult aan treffen. Voor ons in eerste instantie een uitdaging maar al snel begrepen wij waar Greg heen wilde.

Door de moderne onderdelen een klassiek tintje te geven of door ze juist extra  te benadrukken is dit een zeer unieke machine geworden met een klassieke maar toch ook sportieve uitstraling. Vergeleken met zijn vorige motoren, allemaal scheurijzers, rijdt de eigenbouw Sportster verbazingwekkend lekker. Zelfs Greg’s vader was na een ritje verkocht.

Na een jaar met de fiets in kale staat te hebben proef gereden mocht de machine hier door ons af gemaakt worden. De kale look beviel Greg echter zo goed dat hij besloot het plaatstaal kaal te houden. Slechts een beschermende doorzichtige laklaag mocht er op komen en ja, zeg nu zelf, dat staat eigenlijk ook weer heel erg tof!