Stephan

Stephan kocht minstens een jaar of vijf geleden een frame, een tank en olietank bij ons in de winkel. Hij bezat toen een vrij originele Shovelhead die hij als donorbike zou gebruiken.
Zoals het een enkele keer wel meer gebeurt belandden de onderdelen in een hoek van Stephans schuur en bleef het daar staan stof happen totdat de man er zelf ook niet goed van werd, de knoop doorhakte, L&L benaderde en vroeg of wij dan toch zijn fiets wilden afbouwen.
Het antwoord kan je wel  raden, no problemo!

De bedoeling was om het niet te duur te maken en zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken. Dat viel niet helemaal mee maar het is ons toch redelijk gelukt.
Oude onderdelen kregen een oppoetsbeurt of werden zwart gecoat en wij stortten ons op de fabricage van onderdelen als de sissybar, de uitlaten, de zadelplaat, de voorvork stabilisator en meer.

De fiets moest een ruige industriële uitstraling krijgen. Een vooral sobere look die in Nederland zeer geliefd is. Daarom werd gekozen om veel zwart en grijstinten te gebruiken. Bij het grote chopperframe paste een grote choppertank die, zo vinden wij,  nog wel een pinstripe beurtje nodig heeft omdat deze nu nog iets te massief oogt.

Het monteren van een breed laag stuur op een ver onderuitstaande vork is ook iets typisch Nederlands. Hadden de Zweden van die pullback en tiller stuurtjes op hun longbikes, hier hield men er in de 80’s van om een breed stuur te gebruiken. In plaats van een luie naar achter hangende zit heeft de berijder nu een meer agressieve en sportieve naar voren duikende zit. RUIG!

Kleine toevoegingen geven de fiets wat extra stijl zoals de vorkrubbers en het uitlaatband en het feit dat de kentekenplaat op de sissybar is bevestigd in plaats van aan de zijkant.

Deze machine valt onverwacht erg in de smaak bij L&L bezoekers en Stephan is er ook helemaal blij mee.