Zelf een chopper bouwen?

L&L is ooit begonnen als een onderdelen-winkel voor de eigenbouwer.
We verkochten dus chopper en bobber onderdelen aan mensen die thuis zelf hun motor in elkaar knutselden. Vanwege de vraag zijn we uiteindelijk ook speciale motorfietsen gaan bouwen maar in principe zijn wij er nog steeds voor die eigenbouwer, die thuis-knutselaar. Vooral de laatste tijd wordt er weer veel zelf gedaan en daar zijn we blij mee.

L&L PartsEr is eigenlijk niets leuker als het zelf bedenken en bouwen van je eigen droomfiets. Alleen de voorpret is al geweldig. Lekker  zoeken naar ideetjes op internet of  snuffelen in de bladen. Knipsels verzamelen om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Zelf een complete motor bouwen kan niet iedereen…


maar toch is het vaak minder moeilijk dan je denkt. Een beetje technische kennis en ‘kunnen lassen’ zijn de enige kwaliteiten die je nodig hebt. Handige vrienden is ook makkelijk. Wat gereedschap betreft is slechts een las-apparaat, een slijptol en een bankschroef genoeg om de mooiste dingen te kunnen maken. Natuurlijk is een draaibankje en een zaagmachine mooi mee genomen maar absoluut nodig is dat niet. Het gaat tenslotte vaak alleen maar om een paar lipjes voor de olietank, ophanging van een benzinetank, lippen om de uitlaten mee op te hangen en bijvoorbeeld het maken van een accubakje.
Maar zelfs als je verder wilt gaan, -je wil bijvoorbeeld zelf uitlaten maken, of een olietank om maar wat te noemen- , zelfs dan kan dat met de simpelste gereedschappen!

Wij verkopen in principe alles wat nodig is om een complete motor van de grond af op te kunnen bouwen. Te beginnen bij het frame. Bij L&L kan je ELK TYPE FRAME laten maken. Jij vraagt en wij maken! Maar ook verkopen we tig verschillende soorten benzinetanks en olietanks, allerlei soorten forward controls, handles en stepjes en zelfs bouten en moeren. We zijn een van de weinigen met een grote voorraad zodat je het product bij ons in de hand kan houden en bekijken. Het is dan een kwestie van zoeken naar de juiste spullen aan de hand van je knipsels, datgene wat je in je hoofd hebt of aan de hand van de vele voorbeeld-fietsen die in de showroom staan. Wij geven je (wanneer je dat wilt!) advies over wat bouwtechnisch wel of niet mogelijk is, kunnen uitleggen wat bij welke specifieke bouwstijl past en ga zo maar door.

L&L probeert altijd mee te denken om het jullie niet te moeilijk te maken.
Dat is ook de reden waarom we onder andere zoiets als de Attackit voor Sportsters hebben ontwikkeld. Hierbij kan je veel originele onderdelen gebruiken en toch een heel ruige fiets bouwen.
De Attackit bespaart je tijd en geld.
Verder geeft L&L medewerker Beer die onder de naam Grizzly voor Bigtwin werkt tips in datzelfde blad. Hij laat zien hoe je op een goedkope en makkelijke manier speciale onderdelen kan maken. Vaak denken mensen veel te moeilijk, denken ze dat ze gespecialiseerde kennis en gereedschap nodig hebben en Beer laat in zijn artikelen zien  dat zoiets beslist niet nodig is.

Als laatste willen we melden dat we verschillende diensten verlenen.
Zo kan je als je zelf met onze spullen gaat bouwen toch bepaalde zaken door ons laten doen.  Sommige mensen hebben bijvoorbeeld moeite met het uitlijnen van blok, bak en achterwiel. Dat kan je door ons laten doen voor weinig.
Er zijn lui die zelf de hele motor bouwen maar het maken van uitlaten niet aandurven, wij doen het voor je tegen een aardige prijs. We kunnen zelfs al het laswerk wat nodig is voor je doen. Jij bouwt de motor dan wel zelf helemaal af maar laat de lasklussen aan ons over. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die wel alles zelf kunnen en dat zullen we altijd aan blijven moedigen.
We staan er vaak van te kijken wat een prachtige choppers er uit thuis-werkplaatsen komen rollen.

Het komt hier op neer, wil je zelf een fiets  bouwen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen je op allerlei manieren helpen. Qua onderdelen, qua advies of qua hulpwerkzaamheden.

Dus schroom niet, stroop de mouwen op en ga aan de slag!