Nieuwe column van Panda

Oud of nieuw?

Nu frisco stijl choppers, fifties bobbers en seventies longbikes veruit favoriet zijn bij de eigenbouwers  krijgen wij vaak klanten die komen voor ‘the real deal’.

Ze hebben alle blogs op het internet bekeken en willen een chopper als die van Max Schaaf, Josh Kurpius of Jeremiah van Love Cycles. Een echte Panhead of Knuckle zonder voorrem en zo’n antiek trommelremmetje achter. Cool, zeggen wij dan, alles kan.

Oud of Nieuw?
Powerplant: mooi voorbeeld van een klassiek ogende chop met een nieuw blok.

Maar toch willen we even kijken wat voor vlees we hier in de kuip hebben. Is deze man een echte diehard die er alles over heeft om zo’n stijlzuivere machine te bezitten? Kan hij goed sleutelen? Is hij handig genoeg om reparaties langs de kant van de weg uit te voeren? Is hij een kamikaze piloot die als een skateboarder remloos en zonder angst tussen de files door sjeest? Vindt hij het niet erg om twintig keer te moeten trappen voor de weer fiets loopt als het een keer hard geregend heeft. Heeft hij er geen hekel aan als de chop stil bij elk stoplicht stil valt na een uur in een file te hebben gestaan in een oververhitte stad? Of is dit een klant met een…Lees verder