Motor APK?

“Oh nee! Niet weer die motor-APK?!”

De discussie of APK voor motorfietsen verplicht moet worden gesteld, werd tot vervelens toe steeds weer opgerakeld. Chopperliefhebbers maakten zich daar uiteraard  zorgen over. Uiteraard horen alle motoren – ook choppers – veilig de weg op te kunnen.
apk
Dat staat niet ter discussie. Onze choppers zijn niet alleen mooi gepoetst, maar ook technisch in orde. Wie rijdt er nou met gladde banden of defecte remmen?
Maar APK voor motoren is natuurlijk geldklopperij. De meeste chopperliefhebbers hebben verzamelwoede en hebben wel een aantal bikes in de schuur staan.
Ééntje om aan te sleutelen, één voor woon-werk, een zondagse custombike. En dan natuurlijk die ene die je écht niet kon laten staan! Je kent het wel…  Stel je voor dat je al die bikes jaarlijks moet gaan laten keuren? Dat loopt in de papieren, en dan hebben we het nog niet eens over de verloren tijd. Een hoop bikers vonden de geruchten over de APK daarom een reden om voorlopig effe niet te gaan bouwen. Zeker de Belgen, aangezien de regelgeving daar onduidelijk is.

Gelukkig hebben de stropdassen van het Europese Parlement eindelijk gezond verstand getoond en ingestemd met het voorstel om APK voor motorfietsen uit te stellen tot 2022. Waarschijnlijk wordt volledig van de APK afgezien, maar dát zien we dán wel weer.

Wij chopperbouwers kunnen dus weer naar hartenlust gaan bouwen!
Heb je ideeën? Bij L&L hebben we alle mogelijke parts op voorraad en we bouwen complete choppers naar wens van de klant.

Bel of kom langs voor informatie!